Karakter en gedrag

De Landseer E.C.T is een hond met een groot gevoel om ‘iets met zijn baas te doen’. Hij is actief, heeft een goed temperament maar is zeker geen nerveus type. Hij is erg zelfverzekerd, intelligent, trouw aan zijn eigen mensen, redelijk zacht in karakter en, als hij genoeg beweging buiten krijgt, rustig in huis.Over het algemeen zijn de meeste Landseers onafhankelijk en hebben ze een eigen wil. De Landseer moet consequent opgevoed worden zonder enige vorm van agressieve training. Veel aandacht en liefde zal zorgen voor een vriend voor het leven. De meeste Landseers zijn dol op water en u moet voorzien in deze behoefte. Waterwerk is daarom een uitstekende training voor zowel baas als hond. U zult merken dat na een tijd trainen dat de Landseer zelfs allerlei voorwerpen van de bodem zal halen.Indien u zelf met uw Landseer wil gaan zwemmen moet u rekening houden met het feit dat de hond u waarschijnlijk zal willen redden en u terug zal slepen naar de kant. Daarom moet u vooral de eerste keer voorzichtig zijn. Een basis training is nodig om de hond te leren dat u niet in gevaar bent. Iedere andere activiteit met de familie zal de Landseer altijd willen doen. Voor wat betreft gedrag naar andere honden, kinderen en mensen is er geen probleem. Vooral kinderen zijn erg geliefd door de Landseer. Indien de hond veel verschillende honden heeft ontmoet in zijn eerste jaar en als hij de mogelijkheid heeft om veel te spelen, zal dat ook geen probleem vormen. Echter,sommige reuen kunnen soms dominant reageren naar andere honden. Daarom is een (basis)training noodzakelijk. De meeste Landseers zullen hun huis en eigendom beschermen, indien nodig.

Een andere karakteristieke eigenschap is hun onafhankelijk denken. Soms kunnen zij ook erg eigenwijs zijn.

Gehoorzaamheidstraingen zijn niet de meest algemene trainingen waar men aan denkt als het een Landseer betreft. Landseers doen het echter vrij goed bij deze trainingen en het is zeker mogelijk om een hoger niveau van gehoorzaamheid te bereiken, maar dit zal afhangen van de inzet van de eigenaar.

dante_vak

Fly-ball en behendigheid kunnen met een Landseer ook gedaan worden, alhoewel niet echt op wedstrijd niveau, maar zij kunnen zeker genieten van de activiteit.

Scroll verder naar beneden om de Landseer actief te zien in deze verschillende sporten!

In de meeste landen kun je waterwerk trainen met je hond, zelfs op wedstrijd niveau. Het basis idee is om je hond te leren mensen te redden die dreigen te verdrinken en om boten terug naar de kant te slepen.

CIMG1434                 CIMG1493

Bij het opvoeden van een puppy is Gehoorzaamheid een noodzaak. Houdt rekening met de ‘eigen wil’ tijdens gehoorzaamheidstrainingen. Soms hebben ze gewoon geen zin om te doen wat jij wil, en dit kan leiden tot komische situaties.

Behendigheid is een andere sport die de Landseer leuk vindt. Alhoewel niet alle Landseers er geschikt voor zijn, zijn er sommige die er erg goed in zijn.

dante_A                                       dante_hoog

Het maakt niet uit welke andere activiteit je met je hond onderneemt, de Landseer zal altijd graag meegaan; wandelen, rennen naast de fiets, met ballen spelen etc.

frisbee2